RO   EN  

facebook

       Contact    Site map

 
 
 
 

Program de pregătire destinat tinerilor diplomaţi din Caucaz şi Asia Centrală  

 

Cursul s-a desfăşurat în perioada 15 septembrie – 8 decembrie 2011, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi finanţat din fondurile de asistenţă pentru dezvoltare. La acest program au participat diplomaţi din Azerbaidjan, Turkmenistan şi Kyrgyzstan.  

 

Curs de pregătire pentru diplomaţi şi funcţionari din Republica Irak  

 

Cursul s-a desfăşurat în perioada 9 – 27 februarie 2011 la Bagdad. Acesta a cuprins o serie de prelegeri privind protocolul diplomatic  şi practica românească în materie şi a avut ca obiectiv instruirea a peste 200 de persoane: diplomaţi, funcţionari din cadrul Preşedinţiei, Guvernului, ministere şi alte instituţii irakiene.  

 

Program de pregătire profesională pentru tinerii diplomaţi din Republica Moldova


În perioada 20 septembrie – 16 decembrie 2010, Ministerul Afacerilor Externe, în parteneriat cu Institutul Diplomatic Român, a desfăşurat un program intensiv de pregătire profesională pentru tineri diplomaţi din Republica Moldova. Obiectivul urmărit a constat în îmbunătăţirea capacităţii diplomaţilor şi funcţionarilor moldoveni angrenaţi în problematica integrării europene de a-şi îndeplini sarcinile de serviciu ca parte a procesului de consolidare instituţională. 

 

European Diplomatic Programme 

În perioada 15 – 17 aprilie 2010 a fost organizat Modulul IV al European Diplomatic Programme, care a reunit peste 50 de tineri diplomaţi din toate ţările Uniunii Europene, din Norvegia şi din cadrul Comisiei Europene. Tematica modulului a fost negocierea în cadrul structurilor comunitare, programul incluzând un amplu exerciţiu de simulare a unei situaţii de negociere. 

 

Program de pregătire pentru diplomaţii palestinieni 

 

Programul, desfăşurat în colaborare cu auturotăţile palestiniene, a avut până în prezent două etape, ambele derulate la Ramallah în Teritoriile Palestiniene, astfel: 

-          Octombrie 2009 - Program intensiv pentru diplomaţii şi funcţionarii publici palestinieni: Formarea formatorilor în domeniile ”Protocol şi etichetă” şi ”Comunicare inter-instituţională” – Ramallah, Cisiordania 

-           Octombrie 2010 – Program de training desfăşurat la Ramallah, Cisiordania, destinat tinerilor diplomaţi din MAE palestinian, în domeniul relaţiilor internaţionale, protocolului şi corespondenţei diplomatice. 

 

Cursul de perfecţionare în tehnici diplomatice  

 

Cursul s-a desfăşurat în perioada mai-octombrie 2008 şi a fost destinat unui grup de diplomaţi libieni finanţaţi prin contribuţia României la programele pentru dezvoltare. Cursul a fost proiectat pentru a servi nevoilor specifice ale diplomaţilor libieni, incluzând o componentă puternică de antrenare a abilităţilor de comunicare, dar şi un set complet de studii europene.  

MAE

 Repere culturale

 


 Abonare Dezabonare